Тріскається шкіра на руках – чому і чому?

Зима – чудова пора року. Все чистеньке, біленьке. Та й повітря свіже, навіть у сильно загазованих містах. Знову ж таки, що ще може зрівнятися з радістю гри в сніжки? Лише катання на санчатах. І не важливо, що ти вже доросла жінка: поборсатися в снігу люблять усі. Одне погано – наша шкіра погано переносить різкі перепади температур: з дому на вулицю та назад. І насамперед страждає шкіра на руках: вона стає тонкою, запаленою, часто тріскається.

Тріщини на руках – це не лише некрасиво, це насамперед боляче. Іноді тріщини дуже глибокі, тож навіть кров виступає. Так чому тріскається шкіра на руках? Причин може бути безліч – від нестачі вітамінів А та Е до реакції шкіри на побутову хімію. Як правило, взимку проблема ускладнюється, шкіра спочатку стає дуже сухою, а потім тріскається шкіра на руках. І страждають від цього найчастіше жінки. Чи є вихід? Звичайно!

Насамперед треба навчити себе робити прибирання по дому у гумових рукавичках. Порада начебто банальна, але як часто жінки про неї забувають. Та й ніби не хочеться одягати рукавички, коли справ: пил витерти, підлогу підмісти, та посуд сполоснути. Добре, перед тим, як одягнути рукавички, змастити руки гліцерином – і прибирання зробите і шкіру рук «погодуйте». По-друге – ніколи не виходьте на вулицю без рукавичок. Навіть якщо на вулиці не дуже холодно. Перед доглядом обов’язково намажте зволожуючим кремом. Бажано крем збагатити ефірними оліями. Для цього видавіть крем на долоню і додайте 5 крапель ефірних олій основи – для цього підійдуть олія мигдалю, жожоба, персикових кісточок, оливкова, ретельно перемішайте та утріть у шкіру.

Шкіра на руках може потріскатись, якщо в організмі елементарно не вистачає рідини. Тому взимку необхідно випивати два літри води. Також непогано поставити в будинку зволожувачі повітря, на крайній випадок – тарілочки з водою на батареї.

Якщо ввечері є пара хвилин на себе, то спочатку розпарте шкіру, якщо тріщини не глибокі, почистіть ручки скрабом для рук, промийте у відварі ромашки. На ніч намажте жирним кремом, бажано дитячим з вітаміном А, надягніть нитяні рукавички і лягайте спати.