Як використовувати чоловічу глину для волосся

Вогкі осінні вітри, затяжні дощі та інші погодні неприємності не зможуть зіпсувати вашу зачіску, якщо підібрати хороший стайлінговий засіб. Косметична глина для стайлінгу має досить сильну фіксацію, щоб зберегти укладання до кінця дня. При цьому зачіска залишається рухомою та не склеюється, якщо ви навчилися правильно наносити засіб. Сьогодні поговоримо про види цього стайлінгу, розкажемо, кому він підходить, а кому ні. Ну і поділимося парою маленьких лайфхаків укладання.

Підтримка стильної зачіски є не менш важливою частиною повсякденного життя для чоловіків, як і гоління. Якщо ви шукаєте професійну стрижку та гоління, запрошуємо відвідати барбершоп Brone в Києві. У цьому закладі працюють тільки досвідчені барбери, які дбайливо ставляться до кожного клієнта, ніби до свого близького друга. Детальніше інформацію можна знайти на веб-сайті: https://barberbrone.com.ua/.

644a79011dd3a.jpeg

Фіксуючі засоби на основі глини та їх види

Основне завдання даних засобів – текстурувати та фіксувати зачіску, а також створювати матуючий ефект.

У “глиняних” складів є ще одна корисна властивість – вони вбирають зайвий жир і бруд, що споріднює їх з так званими сухими шампунями.

На тій же основі створюються засоби ко-вошингу, маски для догляду та інші косметичні препарати. Але наша тема сьогодні – глина для укладання волосся. Вона також буває різна: зволожуюча або матуюча. І ось тут перший нюанс: що називається, «дивися не переплутай». Зволожуючі склади, як правило, тягучіші, вони використовуються частіше на довгих жіночих пасмах. Матируючі трохи густіші і ідеальні для чоловічого стайлінгу, вони добре текстурують короткі зачіски.

Кому підходить чоловічий стайлінг матовою глиною

Як було сказано вище, це укладальний засіб для малої та середньої довжини. З його допомогою можна створити на голові творчий безлад, зафіксувати зачесані назад пасма або проділ, створити об’ємний чубчик. При цьому зачіска залишиться рухливою.

Даний стайлінг можна порекомендувати власникам густого та жорсткого волосся. А ось тонким і м’яким глина для моделювання пасм і фіксації мало підходить – у цьому випадку краще віддати перевагу пудрі.

Хоча стайлінг адсорбує шкірне сало і трохи підсушує так зване жирне волосся, проте його впевнено можна використовувати при нормальному і сухому типі.

Ну і зверніть увагу на фінішний ефект, що матує, який любителям блиску і глянцю навряд чи сподобається. Їм більше підійдуть воски та помади.

Як користуватися глиною для укладання чоловічого волосся

Ніколи не намагайтеся нанести цей стайлінг відразу після миття голови. Шевелюра має бути не тільки чистою, а й добре висушеною.

Менше – значить краще. Щоб замість вдалого укладання не сталося ефекту брудних прядок-сосульок, використовуйте невелику кількість засобу.

Процедура укладання волосся глиною стандартна:

  • розітріть засіб стайлінгу у долонях, щоб він став пластичнішим,
  • нанесіть на коріння, рівномірно розподіляючи до кінчиків волосків,
  • сформуйте укладання.

Щоб надати об’єму, достатньо нанести глину на коріння. Розподіливши укладальний засіб по всій довжині, ви зможете зафіксувати зачіску.

Як бачите, правила укладання глиною не надто складні. Тому стайлінг відмінно підходить і домашнього використання.