Десять маловідомих фактів про поцілунки

Поцілунок набагато молодший за саму людину, проте його історія налічує не одне тисячоліття. Встановлено, що він виник приблизно 3000 року до зв. е., коли люди, поклоняючись своїм богам, посилали їм поцілунки. Дивовижний та романтичний процес давно став предметом вивчення вчених та об’єктом для цікавості спостерігачів з усього світу.

1. Число нервових закінчень на губах у сто разів більше, ніж на кінчиках пальців, тому їх стимуляція природно викликає збудження. Тож намагайтеся більше цілуватися – до, під час та після занять сексом – і отримайте багато задоволення від інтимної близькості!

2. Майже сорок відсотків чоловіків зізналися, що пристрасний довгий поцілунок – найкраща прелюдія до заняття сексом, після якої вони готові до ближчого контакту. Тридцять відсотків молодих людей заявляють, що одного поцілунку їм недостатньо, щоб «завестися».

3. Уважніше придивіться до прощального поцілунку в щічку. Якщо ваш улюблений зазвичай на прощання легко цмокає вас у щоку, не виключено, що він вам не довіряє або звик стримувати свої емоції. Якщо такі манери поведінки з’явилися нещодавно, будьте насторожі: можливо, ваш хлопець не впевнений у стосунках і має намір їх зупинити.

4. Щоб легкий, ніжний поцілунок перетворився на пристрасний, зменшіть відстань між вами та партнером. Цю відстань зазвичай називають «трикутником», оскільки губи є вершиною і стикаються, а стегна – це протилежні точки основи трикутника – максимально віддаляються. Доторкнувшись стегнами, ви відчуєте приплив збудження, і напруження поцілунку одразу зросте на кілька градусів.

5. Як найкраще поцілувати чоловіка у вухо? Ніжно доторкніться до нього губами і злегка втягніть мочку на пару секунд, а потім кінчиком язика повторіть контур вуха. Ефект буде сильнішим, якщо ви прошепотієте щось непристойне.

6. Чоловіки люблять більше цілуватися відкритим ротом, щоб передати партнерці більше збудження. Коли наступного разу ваш коханий поцілує трохи грубіше, ніж зазвичай, знайте, що він не просто бажає вас, він хоче, щоб і ви його теж хотіли.

7. На відміну від дівчат, чоловіки все одно готові перейти до сексу, навіть якщо партнерці погано вдається цілуватися.

8. Коли легкого поцілунку недостатньо, не потрібно стримуватися. Тому що пристрасні поцілунки сприяють підвищенню рівня кров’яного тиску, у результаті прискорюється серцевий ритм, збудження збільшується, і оргазм досягти простіше.

9. Трохи більше половини жінок віком від вісімнадцяти до двадцяти чотирьох років зізналися, що хоч раз цілувалися з жінкою. У представниць прекрасної статі віком від двадцяти п’яти до тридцяти чотирьох років цей показник упав до сорока трьох відсотків.

10. У далекі середні віки неосвічені люди замість підпису на документах залишали хрестик «X», а потім цілували його на знак прихильності до свого слова. Тепер скорочення «ХОХО» в англійській мові означає поцілунок.