Як накачати внутрішній бік стегна

Жіночі ноги можуть бути не лише предметом гордості, а й джерелом постійних прикростей. Жінки постійно прагнуть зробити цю частину свого тіла ідеальною, але не завжди це вдається. Особливо багато проблем доставляє внутрішня поверхня стегон: саме тут найпомітніше целюліт і в’яла шкіра, а опрацюванню ця область піддається насилу. Насправді, м’язи, розташовані з внутрішньої сторони, піддаються накачування так само легко, як і інші. Інша річ, що мало хто знає, як їх опрацьовувати правильно. Фітнес-тренери і бодібілдери всього світу давно зійшлися на думці, що вправи, спрямовані на зведення ніг, не дають накачування м’язам. Тренажери, призначені для таких вправ, в принципі, марне залізо.

А тим часом існує вправа, що дозволяє одним махом вирішити безліч проблем, у тому числі і привести в порядок м’язи, що приводять. Це присідання зі штангою. Не кажіть, що не може бути все так просто, бо може. Щоб присідання працювали в потрібному напрямку, потрібно їх лише трохи видозмінити. Присідайте із широко розставленими ногами.

Отже, покладіть на плечі штангу. Ноги поставте ширше за плечі і розгорніть стопу назовні під кутом в 45 градусів. Тримайте спину прямо і не нахиляйте голову вперед. Повільно опускайте таз і одночасно відводьте його злегка назад. Звучить складно, насправді ви ніби сідаєте на низький стілець. Причому, чим нижче уявний стілець, тим більше буде навантаження для сідниць. Якщо проблем із «п’ятою точкою» у вас немає, опускайтеся до рівня, коли ваші стегна стануть паралельними підлозі.

Затримайтеся в цій точці на дві секунди та повільно повертайтеся у вихідне положення. Перед присіданням зробіть вдих, повернувшись у вихідне положення – видих. Дуже важлива техніка виконання присідань. Можна сісти сто разів, але без правильної техніки ефекту не буде. Тому обов’язково починайте робити вправи з досвідченим фітнес інструктором.

Штангу можна замінити гантелями. Тримайте їх у вільно опущених уздовж тіла руках. Виконайте 10-12 повторів щодо одного підході. Усього має бути три підходи. Тренуйтеся регулярно, і результат швидко з’явиться. А махи ногами та стискання м’яча колінами залиште, ефекту доведеться чекати надто довго.