Як вибрати правильне взуття для фітнесу

Для різних фізичних тренувань потрібне різне взуття. Для танців чи хореографії підійдуть балетки, чешки. Для «степових» вправ, де необхідний чіткий рух ніг – взуття на невеликому стійкому підборі. Аеробіка вимагає носіння кросівок.

Якщо ви вирішили підправити свою фігуру, зайнявшись спортом, то необхідно задуматися над вибором відповідного для цього одягу. Спортивний костюм не повинен сковувати рухів, а спортивне взуття повинна допомагати з легкістю рухатися ногам. У деяких видах спорту необхідно візуально підкреслити кожен рух стопи або створити звучний дотик підошви з підлогою. Тому вибір взуття залежить від виду спорту, яким ви вирішили зайнятися.

Для занять танцями найкраще підійдуть чешки або легкі тенісні туфлі. Вони м’які, дозволяють стопі вільно гнутися і зовсім не стискають рухів ніг. Це дозволить вам спокійно виконувати будь-які завдання тренера.

У разі занять бальними танцями, швидше за все, знадобиться придбати пару простих, зручних туфель на невисокому (близько 2-4 см) каблучці. Втім, це буде потрібно вже після освоєння базових навичок – спочатку ви тренуватиметеся у спортивному взутті.

Якщо ви вирішили займатися аеробікою, то хорошим варіантом будуть ті самі чешки або кросівки на гнучкій, плоскій підошві. Взуття має добре вентилюватися, тому краще, якщо його верх буде з сіточки. Також підійдуть напівкеди з тонкої, перфорованої (з дірочками) шкіри.

В силу того, що видів аеробіки безліч, не для всіх них піде таке взуття. Зокрема, степ-аеробіка вимагає жорстко фіксованої стопи, тому для неї потрібні високі кросівки з гнучкою підошвою.

Для занять бігом найкраще підійдуть спеціальні «бігові» кросівки. Вони відрізняються товстою підошвою, розширеною передньою частиною, невеликою піднесеністю п’яти та гарною вентиляцією ноги.

Для відвідування спортзалу заради простої роботи на тренажерах із вибором взуття особливо мучитися не потрібно. Підійде практично будь-яка. Виняток становитиме, мабуть, тільки дуже високі моделі.

Яким видом спорту ви б не займалися, важливо простежити, щоб взуття було виконане з натуральних матеріалів і мало хороші вентилюючі властивості. По можливості краще брати ті моделі, які скріплені не клеєм, а швами – вони довговічніші. Якщо зробите правильний вибір взуття, то ви дуже допоможете в найближчому спортивному майбутньому.