Як подовжити спідницю

Якщо ви в поспіху купили спідницю, яка в час примірки в магазині здавалася дуже навіть підходящою, а прийшовши додому раптом виявили, що вона вам трохи коротка, – не впадайте у відчай! Адже коротковату спідницю можна легко подовжити в домашніх умовах. Існує кілька способів подовження спідниці, яка виявилася дещо коротшою, ніж розраховувала на її господарка. Головне, від чого залежить спосіб подовження — це її фасон і сезон, в який ви збираєтеся надягати.

Мабуть, найхитрішим і популярним способом можна вважати наступний. Нижній підгин на підлозі спідниці слід розпустити, розпоривши підгинальний фабричний шов. Потім потрібно ретельно прогладити складки, що утворилися після підпарювання, використовуючи праску з функцією подачі пари і відріз вологої марлевої тканини. Після цього треба пришити вздовж подола по самому краю нешироку смужку тканини, яка подовжить виріб. Потім слід підігнути пришиту смужку так, щоб страйковий шов (шов, який з’єднав поділ спідниці і край смужки тканини) знаходився на 1-2 мм з боку сторони подола спідниці. Виріб при цьому придбає додатково в довжині від 1-3 до 3-4 см в залежності від ширини фабричного підгину подола.

Найпростіший варіант подовження спідниці — це використання контрастної тканини, що пристрочується в якості продовження спідниці до краю подола. Однак такий спосіб хороший в основному для пишних літніх спідниць, адже саме вони краще виглядають з подібними доповненнями довжини. Примітно і те, що подовжити спідницю можна як потайним швом, так і пристрочити тканину прямо поверх наявного виробу, трохи прибравши її і обробивши оверлоком край. Поверх нового шва можна пришити красиву тасьму, а край спідниці доповнити мереживом. Для створення повного відчуття того, що спідниця саме так і повинна була виглядати спочатку, слід пришити шматочки тієї тканини або мережива по краю кишень або зробити мереживний пояс.

Можна також подовжити спідницю за допомогою створення нової кокетки, збільшеної до отримання потрібної загальної довжини виробу. Часто для цього модниці використовують старі джинси. В результаті вийде модна спідниця в бохо-стилі, актуальному і в цьому році.

Подовжити класичну пряму спідницю також можна за допомогою кокетки. Але в цьому випадку важливо або викроїти кокетку з тканини, що і спідниця, або підібрати більш-менш відповідну за кольором і текстурі тканину. Для того, щоб таким чином спідницю, необхідно розпороти виріб по швам і виточкам. А потім, орієнтуюся на існуючі частини, виконати кокетку потрібної форми, після чого зібрати весь виріб по швах. При цьому не варто забувати про те, що у такого виду вузької спідниці краще залишати невелику шліцю, що дозволяє господині не відчувати незручностей при ходьбі.

Спідницю можна і нав’язати, якщо господиня виробу знайома з мистецтвом володіння в’язальними спицями або гачком. Це надасть речі унікальності і зможе зробити її причиною заздрощів деяких представниць прекрасної статі.

Подовжити пряму спідницю, виготовлену з легкої кольорової тканини, можна пришитим понизу виробу воланом, який може бути як симетричним, так і асиметричним. У даному випадку важливо не тільки правильно підібрати тканину, але і довжину волана, щоб з симпатичної спідниці не вийшла річ, дивлячись на її котрі скажуть, що у.

Якщо ви любите експерименти, то спідницю в складку можете подовжити, пришивши до неї замість подовженої кокетки корсет. Також оригінально виглядає і виконана за допомогою в’язання тонка кофточка, пришита до спідниці і вже перед вами не стара спідниця, а нова сукня.

Також нарядно виглядає літня спідниця з легкої тканини, у якої відрізаний край подола і утворився розріз вшита смужка мережива або іншої тканини, а відрізаний край подола знову пришитий. В залежності від потреби подовжити виріб на більшу кількість сантиметрів, ніж складає ширина мереживної смужки, таких розрізів роблять 2-3.