Як зволожити шкіру голови

Зволожуючі маски для шкіри голови корисні за будь-якого типу волосся. Сухості шкіри та тьмяності, посіченості волосся сприяють постійне застосування шампунів, стрес, жорстка водопровідна вода. Маски не вирішать цих проблем, але допоможуть зберегти волосся здоровим. Проводьте процедури для шкіри голови три-чотири рази на місяць. Якщо волосся сильно пошкоджене, можна почастішати процедури до двох разів на тиждень. Пам’ятайте, що маски самі по собі не можуть вирішити проблеми волосся. Стан волосся – правильний індикатор стану здоров’я в цілому, тому починати треба з дотримання принципів здорового способу життя.

Для процедур в домашніх умовах вам знадобиться поліетиленова шапочка і махровий рушник або тепла шапочка. До найпростіших і найефективніших засобів для масок відносяться яєчний жовток, алкоголь, мед, рослинні олії (обліпихова, оливкова, касторова, реп’яхова), гліцерин, молочна сироватка, хна, житній хліб. Насмакуйте шкіру голови корисними речовинами, які містяться в цих продуктах, і це допоможе їй затримувати вологу та забезпечити зволоження коріння волосся.

Шампунь ефективно очищає голову та волосся від забруднень, але одночасно сильно сушить його. Замініть шампунь один-два рази на тиждень яєчним жовтком, маскою з чорного житнього хліба або кислого молока. Візьміть один крупний або два яєчні жовтки середнього розміру, покладіть у чашку, чашку поставте на кілька хвилин у гарячу воду, користуйтеся жовтками замість шампуню.

Для маски з чорного хліба візьміть 150-200 г продукту, розмочіть у невеликій кількості гарячої води, нанесіть масу на шкіру голови до прийняття душу, потім просто змийте водою. Так само можна скористатися і кислим молоком.

Якщо волосся і голови сильно пересушені, зробіть маску з гліцерину (чайна ложка), касторової олії (2 столових ложки), жовтка і оцту (чайна ложка). Нанесіть на шкіру та волосся, надягніть шапочку для душу, укутайте рушником і тримайте близько сорока хвилин. Змийте маску шампунем.

Цю маску можна використовувати і при сухому, і при жирному волоссі. Приготуйте маску з яєчного жовтка, чайної ложки будь-якого алкоголю, чайної ложки меду та оливкової олії. Перемішайте та нанесіть на шкіру голови, обережно втираючи кінчиками пальців. Надягніть поліетиленову шапочку, зверху зав’яжіть рушник, потримайте 15 хвилин. Якщо шкіра голови жирна, можна не додавати олію.