Вагітність: що робити, якщо набрякає обличчя, відчуваєш тяжкість у ногах?

Що важливо знати про набряки

Причини

50%-80% випадків набряків у жінок відбувається під час вагітності. Набряки виникають через зростання навантаження на нирки і малорухливого способу життя. Звідси і порушення водно-сольового балансу, венозного відтоку крові. У нормі 2/3 вологи має бути у клітинах, а залишок — у міжклітинному просторі. Якщо клітини не можуть утримати вологу, у міжклітинному просторі її стає більше. При порушенні венозного відтоку зайва рідина не виводиться у потрібному обсязі.

Чи небезпечні набряки?

Так, набряки під час вагітності можуть бути небезпечними. Дитині це може загрожувати кисневим голодуванням, а жінки можуть виникнути набряки внутрішніх органів, і це зашкодити роботі всього організму. Якщо ноги набрякають до вечора, то це вважається нормою, але якщо набряклість не спадає до ранку, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Набряки ніг можуть спричинити варикозні хвороби вен.

Як допомагає косметика?

Надмірна набряклість може бути ознакою патології. Косметичні засоби спрямовані лише на вирішення зовнішніх проявів процесів, що відбуваються в організмі, вони не замінюють і не скасовують рекомендації лікаря.

Прибираємо набряки

Французькі косметологи Clarins розробили лінію засобів для догляду за шкірою обличчя та тіла. Лінія Lift Affine має ефект ліфтингу, сироватка підтягує шкіру та допомагає скоротити темні кола навколо очей, а маска моделює контури обличчя, надає шкірі сяйва та свіжості. Молочко для втомлених ніг Lait Jamdes Lourdes моментально знімає відчуття важкості ніг. А тепер докладніше.

На обличчі

Вивести надлишки рідини допоможе моделювальна маска для обличчя з дрінуючою дією Lift Affine. У складі – екстракти кінського каштана, імбиру зерумбета, калікарпу, що сприяють зняттю набряклості, і манжетки, що надає сяйва. Дія маски моментальна – набряки йдуть, шкіра виглядає свіжою та здоровою. Також засіб має виражений ефект ліфтингу, завдяки чому моделюються контури обличчя.