Як пришити підкладку до сукні

Дуже часто коктейльні та вечірні сукні, у тому числі і відомі сукні-футляри шиються з підкладкою. Але для того, щоб вбрання сиділо правильно, потрібно пришити підкладку. Інакше можуть з’явитися різні похибки, наприклад складання та стягування моделі. Але це зовсім не складно виконати, досить трохи навчитися. Для початку потрібно визначитися з вибором підкладки. Є моделі на трикотажній основі, призначені для фіксування еластичних тканин. Існують підкладки на клейовій основі, на які нанесений шар спеціального клею, що плавиться від дії високої температури. Перед кроєм перевірте, як поводитиметься матеріал при приклеюванні до нього флізеліну. У ролі пришивної підкладки для мережив і прозорих матеріалів використовуйте тюль або органзу відповідної жорсткості та кольору.

Далі складіть лицьовими сторонами підкладку та сукню, сточуйте плечові шви і вошіть ззаду потаємну блискавку. Щоб підкладка не була видна в проймах та горловині, обріжте її на 2-4 мм. Потім пришийте підкладку по блискавці, трохи відступивши на 3-5 мм.

Наступним кроком йде страйк горловини. Розмістіть плаття перед собою підкладкою. Шов для страйку блискавки підігніть до підкладки і щільно натягніть на блискавку. Потім відступіть від стопора на блискавці 2-3 мм і шийте горловиною. У момент пошиття по горловині тканину сукні залиште з одного боку, а шов сточування та підкладку – з іншого. Спробуйте максимально наблизитись до блискавки. Потім пропрасуйте горловину, вирівняйте плечові шви і зшийте пройми.

Виверніть сукню через шов ззаду, де розташована блискавка. При цьому враховуйте, що є два варіанти, на підставі яких вивертається сукня з підкладом: перший варіант через несшиті плечі, і другий варіант через нестачані бічні шви. В даному випадку блискавку вшивайте після того, як обробите горловину та пройми, інакше ви не зможете вивернути сукню. Далі одним швом прошийте бічні шви в першу чергу біля підкладки, а потім біля самої сукні.

Тепер вбрання повністю готове. Можете не сумніватися: сидіти воно буде чудово. Залишилося лише підібрати до нього аксесуари і йти підкорювати чоловічі серця!