Як пошити жіночий жилет

Будь-яка справжня жінка може легко створити практично з нічого капелюшок, салат і … жилет. Для цього знадобиться шматок трикотажного полотна, або футболка, що вийшла з активного вживання, або шубка, що перестала радувати, кожушок з кролика. Як відомо, кроляче хутро швидко зношується, воно миттєво витирається на обшлагах рукавів, в області коміра і застібки, по подолу. Носити таку річ зовсім не на радість. Не поспішайте викидати або засовувати таку шубку подалі в шафу: залишилися хороші ділянки хутра на спині і поличках, а саме з цих деталей складається жилет. Для модного жилета якраз підійде м’яка тонка кроляча шкірка.

Акуратно розпоріть шубу: відокремте підкладку, відріжте близько до швів рукава, комір, зайву довжину поличок і спинки. Виріжте низ жилета на свій смак, можна зробити зріз округлим або зробити підлоги рівними. Довгий і прямий хутряний жилет з необробленими зрізами виглядатиме елегантно на стрункій та високій фігурі.

Якщо у вас опинився під рукою старий кожушок або шубка з більш пухнастого і щільного хутра, зробіть з нього короткий жилет, що закриває ззаду тільки лопатки, і плавно переходить у круглі полички. Така річ буде ефектно виглядати як доповнення до «багатошарового» вбрання, наприклад, футболка, сорочка, кофточка, жилет.

Зшийте жилет із трикотажної футболки: візьміть футболку з короткими рукавами, розріжте перед посередині від низу до горловини, відріжте рукави разом зі швом, близько до шва. Відрізані рукави складіть зрізами зі зрізами поличок унизу, щоб вийшли вертикальні кишеньки. Візьміть контрастні нитки, пришийте кишені на машинці швом зигзаг або вручну великими стібками.

Зробіть жилет із шматка трикотажного полотна: візьміть широку смугу трикотажу, ширина смуги – це висота жилета, довжина – довжина поличок, які вільно висітимуть або зав’язуватиметься попереду. Складіть тканину так, щоб вийшло три частини: спинка (середня частина смуги) та дві полички (правий та лівий кінці). По згинах виріжте пройми, неглибокі округлі вирізи, відступивши від краю приблизно таку ж відстань, як глибина пройми. Це все, що можна надягати, зав’язувати полочки вузлом попереду або носити не зав’язуючи.

Щоб надіти на такий жилет пояс, зробіть два прорізи в районі талії на рівні вирізів пройм. Пояс фіксуватиме жилет ззаду, проходитиме через прорізи і застібатиметься попереду, не заважаючи поличкам вільно драпіруватися.