Як вибрати атласну спідницю

Спідниця з атласу може претендувати на звання одного з найкрасивіших предметів у жіночому гардеробі. Разом з тим, атласна спідниця не настільки примхлива, щоб до неї було важко підібрати верх чи взуття. Тому при її виборі потрібно думати не так про те, що ще до неї прикупити, як про те, який образ вона створюватиме.

Дві тисячі років – зносу немає

Атласна тканина – особливий вид плетіння шовкових та напівшовкових ниток, при якому досягається гладка та блискуча лицьова поверхня. Його придумали в Китаї понад 2000 років тому, і з того часу атлас є найдорожчою тканиною, яка застосовується у пошитті одягу, виготовленні меблів, виробництві взуття, сумок тощо. З атласу шиють штори, гардини, скатертини, наволочки, які не вбирають пил, не електризуються, не викликають алергічної реакції, добре вбирають вологу та швидко висихають.

Раніше носити атласний одяг могли собі дозволити лише члени королівської родини та багаті аристократи. Тепер вони доступні для всіх. Останнім часом стильна атласна спідниця не сходить з подіумів, залучаючи модниць величезною різноманітністю моделей. Серед них, наприклад, спідниця-олівець, атласна спідниця в підлогу, атласна спідниця-сонце або напівсонце.

Кому підійде та чи інша модель

Жінкам із фігурою «перевернутий трикутник», для якої характерні широкі плечі, вузькі стегна та талія, у нижній частині тіла необхідно створити додатковий об’єм. Для цього чудово підходить пишна атласна спідниця, яка, до того ж, гармонує з широкими плечима.

Чудовий ефект можна отримати, якщо надати об’єм худорлявій фігурі. Атласна спідниця-сонце зробить образ мініатюрної дівчини повітряним та ніжним. При цьому можна змінювати відтінки залежно від настрою.

Власницям струнких ніг та витончених стегон сама природа підказує підкреслити їхню красу за допомогою короткої атласної спідниці.

Животик, характерний для фігури «яблуко», відмінно приховає модель атласної спідниці із щільною та довгою баскою.

Щоб збалансувати тендітні плечі та широкі стегна силуету «груша», а також підкреслити його тонку талію, можна використовувати моделі сонця або напівсонця. Довжина міді або максі відволікає увагу від широких стегон, в той час як міні лише підкреслює недоліки фігури.

До речі, модель напівсонце – універсальна та підходить практично до всіх типів фігури. Так само, як і спідниця-олівець. З тим лише нюансом, що дівчатам, які схильні до повноти, потрібно вибирати варіанти темних відтінків.

Також будь-якій жінці підійде атласна спідниця в підлогу – потрібно лише правильно підібрати фасон залежно від особливостей фігури. Наприклад, пряма вузька спідниця в підлогу протипоказана для жінок з фігурою типу прямокутник зі слабо вираженою талією. Для них актуальна вільніша спідниця з поясом, що акцентує увагу на талії. Також вузькі довгі спідниці з атласу не варто обирати жінкам із фігурою «груша». Тут доречніша розкльошена довга атласна спідниця.

При виборі спідниці в підлогу з атласу варто неодмінно звернути увагу на чорний колір – він надає образу неповторну елегантність. Чорна спідниця з атласу завжди виглядає розкішно та дуже дорого. Крім того, чорний колір чудово коригує силует. Наприклад, чорна атласна спідниця-сонце із завищеною талією легко приховує і живіт, і широкі стегна.

Атласні спідниці для буднів та свят

Тут може виникнути питання: коли і де доречно носити атласну спідницю? Існує хибна думка, що речі з атласу прийнято носити тільки у свята, це не зовсім так. Для роботи в офісі цілком підійде, наприклад, пряма сіра або чорна спідниця атласна до колін. А легка та розкльошена буде дуже доречна для весняних та літніх прогулянок.