Від коханки на якийсь час до коханки назавжди

Багатьом відома така фривольна фраза: «Гарний лівак – зміцнює шлюб». Кому вона належить, розбиратися не варто. Однак варто задуматися над тим, який сенс вона несе в собі. Чим же такі хороші стосунки на стороні і як вони можуть позначитися на стосунках пари, що часто вже склалася, сімейної?

Коханка – багато хто інтерпретує це поняття по-своєму. Самі коханки вважають, що це слово виникло від слова любити, сторонні спостерігачі кажуть, що від слова милуватися. Чоловікам же переважно все одно, якщо замислитися, то мають рацію і ті й інші.

Відносини на стороні практично завжди починаються, як легкий флірт, гра, спосіб відволіктися від проблем, що накопичилися. Чоловіки, як показує практика, менш витривалі, і в момент настання кризи чи важкої життєвої ситуації губляться, хочуть уникнути вирішення проблем та тікають. Так виходить, що тікають до іншої жінки, туди, де все легко і не треба думати ні про що, туди, де готові вирішити і зробити за нього все, аби він просто був, просто приділяв увагу. Деякі жінки задовольняються тим, що все життя перебувають у статусі коханки, мріючи про те, що колись настане той щасливий день і чоловік покине свою сім’ю, назавжди повернувшись до неї, і зробить своєю дружиною.

І такі випадки є, вони цілком реальні і навіть численні, коли статус коханки на якийсь час переходить у розряд постійної. Якщо жінці насправді нічого не потрібно від чоловіка, і її задовольняє таке вільне життя, доля завжди бути на другому місці, оскільки він все одно йде до своєї сім’ї, то тут нічого не додати. Такі стосунки продовжуватимуться доти, доки чоловік або його дружина не розірвуть цей трикутник, оскільки коханку все влаштовує, і вона напевно не захоче відмовлятися від таких стосунків.

Що гарного у цій ситуації для чоловіка? Постійна коханка – це якась стабільність, яка так важлива для сильної статі, але за сталістю йде звичка, а від неї часом так важко позбутися. І це стосується не тільки відносин між коханцями, а й зачіпає внутрішньосімейні відносини. Коли начебто все добре, але щось обтяжує, складно взяти все і розірвати, потрібна струс, вибух, причина, а краще сварка. Якщо це відбувається в сім’ї, то в більшості випадків чоловік йде і йде до коханки. Адже саме цей запасний варіант він грив стільки часу, і в цьому випадку коханка з тимчасових може перейти в розряд постійних, а там взагалі вийти з цього статусу, ставши єдиною.

Що гарного у цій ситуації для коханки? Постійні стосунки означають, що чоловік ставиться до неї серйозно, що можливо навіть мають місце якісь почуття. Окрилена таким позитивним прогнозом, що ось-ось і незабаром вона стає не коханкою, а дружиною, вона може втратити голову. Однак тут варто зберігати холодний розум. Необхідно завжди чітко уявляти своє майбутнє. Адже бути коханкою – це однією, а бути дружиною свого колишнього коханця – це зовсім інше. Пам’ятайте, що ті причини, які штовхнули цього чоловіка у ваші обійми, можуть колись стати причиною його зради і вам. Можна, звичайно, намагатися не чинити минулих помилок, але ніколи не можна бути впевненою в тому, що якщо чоловік зміг так зробити одного разу, він, опинившись з вами, не вчинить так ще раз.

Мораль звідси така, що який би статус не носила коханка, вона все одно нею і залишиться, а якщо хочеться справді стати щасливою та єдиною, то й обирати треба того, хто не буде здатний на зраду та обман.