Як вибрати бігову доріжку для дому

Всі ми знаємо, що фізичні вправи корисні, тільки від знань до втілення їх у життя шлях чималий. Можна десятиліттями збиратися в спортивний зал, але підсвідомо шукати причину, щоб момент його відвідати відстрочити, а можна спонтанно купити тренажер і займатися на ньому на втіху. Сьогодні жіночий журнал JustLady розповість вам, як вибрати бігову доріжку. Ефективні та перевірені часом тренажери користуються незмінною популярністю і серед жінок, і серед чоловіків. Вони ідеальні для тих, хто з якихось причин не може пробігати на свіжому повітрі. Щоб бігова доріжка не приєдналася до тих речей, постійним місцем прописки яких стала комора, до її вибору слід підійти з усією серйозністю.

Вибір бігової доріжки. Сила ніг

Вибираючи бігову доріжку, перш за все, слід визначитися, за рахунок чого її полотно буде рухатися. Варіантів два. Перший – полотно рухається за рахунок сили ваших ніг. Це – механічна доріжка. Щоб привести тренажер у дію, треба докласти певного зусилля. Цю особливість можна віднести і до переваг, і до недоліків конструкції. Якщо ваша мета – накачати м’язи гомілки, механічна бігова доріжка для будинку буде хорошим варіантом тренажера. Якщо ви не бажаєте змінювати пропорції ніг, варто подумати про покупку електричного варіанта бігової доріжки. Як правило, жінкам посилене навантаження на ноги ні до чого. Не варто вибирати механічну доріжку і в тому випадку, якщо є навіть незначні проблеми з суглобами або судинами ніг. Як різновид механічної бігової доріжки виробники пропонують магнітні конструкції. Вони відрізняються легшим ходом полотна.

Тренування на механічній доріжці повністю імітує біг на місцевості. Ви самостійно визначаєте швидкість і ритмічність рухів. І в цьому також її перевага. Додайте сюди відносно невелику вартість та відсутність витрат на електрику. До недоліків механічних бігових доріжок можна віднести їхню слабку оснащеність приладами, що фіксують різні показники ефективності тренування. Як правило, механічна бігова доріжка для будинку має датчик протяжності дистанції, таймер і прилад, що показує швидкість. Лічильником витрачених калорій та пристроєм, що зчитує показання пульсу, обладнано не всі механічні тренажери.