Як позбутися бородавок на очах

Бородавки – це нарости на шкірі, які виглядають зовсім не естетично. Вони можуть утворитися на будь-якій частині тіла, але, особливо негарно виглядають на обличчі та на очах. Існує кілька способів їх видалення. Причиною виникнення бородавок вважається вірус папіломи людини. Їм можна заразитись при близькому контакті з хворою людиною, при використанні загальних предметів побуту. Вірус потрапляє в організм через пошкодження шкіри.

Носій вірусу може не знати про свою хворобу і не мати бородавок. Інфекція активізує свою життєдіяльність лише за певних умов. Ними можуть бути: ослаблення імунного захисту організму, неправильне харчування, регулярні стреси та ін. Коли бородавки з’являються на шкірі, вони починають швидко розмножуватися. Більшість з них не є небезпечними для здоров’я людини в цілому і створює лише косметичну проблему, наприклад, на очах, обличчі. Але деякі можуть мати злоякісні клітини, які провокують рак. Тому не варто займатися самолікуванням, а слід завітати до фахівця, який проведе необхідні дослідження на наявність небезпечних клітин.

Існує багато народних способів позбутися цієї недуги. Але у випадку, коли бородавки розташовуються в області очей, ці методи можуть доставити дискомфорт і навіть становити небезпеку. До складу народних рецептів входять сильно їдкі речовини, які за будь-якого незручного руху можуть потрапити в око. Найкраще скористатися одним із професійних методів.

Кріодеструкція – безболісне припікання азотом. У процесі цього видалення наросту відбувається без крові, що повністю виключає вторинне інфікування здорових тканин. Але при кріотерапії немає можливості контролювати глибину впливу азоту: при недостатньому заморожуванні бородавку доведеться видаляти повторно, а при надмірній – є ймовірність появи рубця. Також після маніпуляцій можлива поява набряку, який тримається кілька днів.

Електрокоагуляція – видалення високочастотним струмом. Спосіб не викликає кровотечі та виключає зараження вірусом здорових тканин. Після процедури може залишитися маленький рубець.

Лазер – метод, що широко використовується, після застосування якого від наросту залишається тільки невелике поглиблення, що самостійно зникає через 5-10 днів. Вважається найсучаснішим і менш травматичним.