Як прибрати обвислу шкіру на руках

З віком в організмі відбувається заміна м’язової тканини на жирову. У жінок, які не схильні до ожиріння, рідко утворюються жирові клітини у верхній частині тіла. Природою закладено, що основні запаси ліпідів відкладаються в області живота та стегон. У спортзалі головна увага приділяється саме цим областям, а руки зазвичай забувають. З цієї причини триголовий м’яз плеча, або трицепс, поступово атрофується. А шкіра, що обтягувала її, залишається і звисає, як клаптик непотрібної тканини. Виглядає це гнітюче. той дефект дуже легко усунути у будь-якому віці. Якщо трицепси атрофувалися, треба повернути їх на місце, виконуючи нескладні вправи.

Встаньте прямо. Ноги трохи розставте. Візьміть гантель вагою 3-5 кг. Обома руками візьміться за гриф гантелі і підніміть її прямо над головою. Тепер зігніть руки у ліктях і опустіть гантель за голову. Це вихідне становище. Повільно розгинайте лікті, піднімаючи обтяження вгору. Слідкуйте, щоб становище ліктів не змінювалося. Руки від плеча до ліктя мають бути нерухомими. У верхній точці затримайтеся, а потім плавно поверніться у вихідне положення. Щоб контролювати положення рук, виконуйте вправу перед дзеркалом.

Присядьте на краєчок гімнастичної лави. Ноги витягніть перед собою. Руками обіпріться на край лави, повернувши кисті рук уперед. Трохи подайте таз уперед, щоб він завис у повітрі, а руки були прямими. Обережно опускайте таз до підлоги, згинаючи руки. Коли кут у ліктях стане прямим, затримайтеся на два рахунки і повільно поверніться назад. Виконуючи цю вправу, подбайте, щоб ноги не ковзали по підлозі. Якщо ви захочете підвищити навантаження, поставте ноги не на підлогу, а на якесь піднесення: степ-платформу, стілець або лавку.

Прийміть положення як для упору лежачи на підлозі. Долоні поставте близько один до одного, щоб великі пальці стикалися. Витягніться та напружте все тіло. Воно повинне представляти пряму лінію від потилиці до п’ят. Повільно опускайте тіло якомога нижче, намагаючись торкнутися грудьми статі. У нижній точці затримайтеся ненадовго і поверніться у вихідне положення. Ця вправа, крім трицепса, змушує активно працювати грудні м’язи.

Вправи перераховані у порядку зростання складності. Виберіть ту вправу, яка вам більше подобається. Трицепс чудово опрацьовується будь-яким із них. Кожну вправу виконуйте у трьох підходах по 12-15 повторень.

Для збільшення м’язової маси вам знадобиться збільшити кількість білкової їжі. Відмовтеся від дієти, інакше вашому організму не буде з чого вирощувати м’язові волокна.

Додатково доглядайте шкіру рук. Крім нанесення поживних кремів для сухої і в’ялої шкіри робіть для задньої поверхні рук масаж жорсткою щіткою. Це не тільки посилить кровообіг у шкірі, але і врятує вас від сильного м’язового болю, який виникає, коли організм нарощує мускулатуру.